2018-10-29 07:43:59• hírek • Nagy Tímea

Fejlesztések és újdonságok Pusztadaróc községben

Gaman Mihai, Pusztadaróc polgármestere arról mesélt a Szatmár.ro hírportálnak, milyen újdonságok, fejlesztések történtek a községben az elmúlt időszakban.

Uniós pályázat révén megújult Pusztadaróc, Atya és Szamosdara közvilágítása, az utcák nem csak világosabbá, hanem biztonságosabbá is váltak ezzel. A régi villanykörtéket LED izzókra cserélték minden utca minden villanyoszlopán. Asztrális órával szerelték fel az oszlopokat, így a napfelkeltéhez és a napnyugtához igazodva automatikusan kapcsolódnak fel a lápák. Az égők száma megduplázódott, a fényerő ötszöröse lett, a villanyszámla pedig felére csökkent ennek az infrastruktúrális fejlesztésnek köszönhetően.
 

A polgármester emellett arról is beszámolt, hogy egy uniós eszközbeszerzési pályázat felénél tart a község. Ennek keretében egy traktor után szerelhető utca-takarító eszközzel és két, a közintézmények takarítására alkalmas géppel lett gazdagabb Pusztadaróc. Nyolc filagóriát is építettek, kettő Szamosdarán és hat Pusztadarócon került felállításra, az önkormányzat udvarán, a központi parkban és az Ember Gáza kúria kertjében. Egy állítható színpad megvásárlása is folyamatban van.
 

A harmadik projektet saját forrásaiból fedezi a község. Ez egy 2-3 éves futamidejű terv, melyben a három település járdáit és árkait újítják fel és betonozzák le minden egyes utcában és minden ház előtt. Fejlesztésekből tehát már most sincs hiány a Szatmár megyei községben, az előttünk álló időszak pedig újabb megvalósításokat hoz majd a települések számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: